Kashmiryoga en bewustwording

Volg ons op Facebook Advaita Yogashool op LinkedIn Volg ons op Twitter Stuur een mailtje

Boor je innerlijke weten aan.

Een mooie inspirerende en wijze tekst raakt ons allemaal. Het komt uit een diepere diepte vandaan en treft ons daarom spontaan midden in het Hart.Wat hebben deze rake woorden van wijze leraren met elkaar gemeen? Waar halen zij hun openbaringen vandaan. Hoe komen ze aan grote en belangrijke inzichten? Zeker is, in ieder geval, niet door heel hard na te denken. Vaker nog is het een kruisbestuiving tussen wetenschap, kennis en wijsheid. Deze intuitieve kennis weten zij aan te boren uit hezelf, uit de diepere laag van stilte. Daar waar ook jouw intuitief weten ligt.

De woorden, tekst en beelden zijn tijdloos. 

Zij halen hun opgedane inzichten uit een diep en stil innerlijk, het is de stem van 'een innerlijk weten'.  Daarom geeft het ons vaak een bevestiging en herkenning en treft het ons recht in het Hart. Zeker als we op zoek zijn naar antwoorden op onze weg. De woorden en beelden hebben een tijdloze boodschap. Er gaat een kracht en schoonheid van uit. Zij zeggen het onzegbare in een universele taal dat iedereen verstaat.  Ze werpen een (nieuw) licht op ons bestaan. Ze verwijzen meestal naar datgene dat we diep in ons Hart ook weten. Daarom raakt het. Vaak komt ze op wonderbaarlijke manier op het juiste moment onder je aandacht. 

In de stilte ligt het intuitief weten.

Yoga, meditatie en vooral de stilte, zijn de poorten om die toegang te openen. Met gerichte oefeningen boor je weer je 'innerlijk weten' aan. Dit innerlijk weten is toegankelijk wanneer we eerst leren om te ontspannen. Zodat je in contact komt met je eigenste binnensfeer, daar waar het stiller is. Het vertrouwen in je innerlijk weten is van onschatbare waarde.  Het vertrouwen terugwinnen krijg je via de kashmiryoga en de meditatie. 

  • Er is altijd een onderlinge verbinding tussen oorzaak en gevolg.
  • Alles is energie, zo ook de mens. Energie is wisselwerking, transformatie, beweging, afstoting en aantrekking.
  • Het leven bestaat uit polariteiten. Dualiteit en non dualiteit zijn een.
  • Je vermeerdert je innerlijk weten door van tijd tot tijd in meditatie of diepte ontspanning te gaan.
  • Rijkdom is niet buiten je, geluk is niet te koop, het zit in jou. Al het andere is vergangelijk en kun je kwijt raken. Waarheid is blijvend, het is de ware essentie, onze natuur. In plaats van bron kun je het ook je Zelf noemen.
  • Yoga en meditatie zijn niet trendgevoelig. Ze zijn door de eeuwen heen betrouwbare poorten met vaak het lichaam(gevoel) als ingang.

Niet weten en weten. 

Je levensloop, de stroom of stagnatie, alle gebeurtenissen in je zelf en de wereld  zijn onvoorspelbare feiten. Wat je niet weet kun je niet vrezen. Door yoga en meditatie kom je in de bron bij de laag van ontspanning en stilte. Je zorgen maken en eindeloos gefrusteerd zijn of vechten tegen veranderingen, komt van het verstand af. Dit is de werkelijke blokkade. En je verstand is niet wat jij bent.Diep in je Hart weet je dat je maar van een ding zeker bent. Dat is het bewustzijn, dat je bestaat. 

Lees:  Stilte is de leraar.

Lees meer..

 


* Schrijf je hier in.

Meditatie lessen op dinsdagavond en donderdagavond.

 

 

© Advaita Yogacentrum Rotterdam