Kashmiryoga en bewustwording

Volg ons op Facebook Advaita Yogashool op LinkedIn Volg ons op Twitter Stuur een mailtje

  DE KUNST VAN HET ONTSPANNEN LEER JE DOOR YOGA  NIDRA. 

Yoga Nidra.  

Neem jij ook je werkdruk mee naar huis? Kun je moeilijk in slapen komen door rondmalende gedachten? Ben jij ook nooit echt uitgerust? Heb je last van spanningsklachten? Dan is Yoga Nidra iets voor jou!

Alleen maar liggen en verder niets.

Wat is er nog aantrekkelijker dan al liggend alle ballast kwijt raken? Zonder specifiek je ervoor in te hoeven spannen. En na afloop helemaal tevreden zijn? Door alleen maar te liggen, verder niets dan rust als een warme koesterende deken ..

Yoga Nidra is authentieke yoga van de 'slaap'. Middels geleide aandachtsmeditatie bereik je in korte tijd een algehele ontspanning. Ontspanning dat zoveel malen dieper gaat en je hele systeem gunstig beinvloedt. 

Beter en uitgerust slapen.

Yoga Nidra is een systematische methode (aandachtspunten) via je lichaam, waardoor je aandacht geconcentreerd tot rust komt. Je bereikt binnen korte tijd een totale fysieke, mentale en emotionele ontspanning.   

De aandacht gaat niet meer naar allerlei gedachten en prikkels.  Bij Yoga Nidra lijkt het alsof je slaapt, maar je geest is nog helder en wakker. Je bewustzijn is in het NU. De zintuigen van horen en voelen zijn min of meer actief, net zoals bij de kashmiryoga. De voordelen zijn talrijk: het is met name goed voor je hele hormoonhuishouding, je komt in een aplha-staat, net zoals bij meditatie.

Ga voor ultieme ontspanning door Yoga Nidra.

Het is met name geschikt als je moeilijk in slaap kan komen. Je wens is om een totale ontlading van alle opgehoopte spanningen te ondergaan. Eigenlijk is deze yoga nidra voor iedereen wenselijk.  Doe je mee met de cursus?

 AANMELDEN     


“De meeste mensen gaan slapen zonder vooraf hun spanningen los te laten. Dat noemt men Nidra. Nidra betekent slaap. Yoga Nidra is echter de slaap waarin alle lasten van je afgevallen zijn. Het gaat hier om een volkomen andere en hogere kwaliteit.” Swami Satyanandra Saraswati (1923- 2009).

De ontspanningsoefening voor het 'legen' van de mind.

Gewoon gaan liggen en een ontspanningsoefening doen is een prachtige activiteit. Het kan worden gedaan als een oefening, om naar binnen te keren. Het is ook een gebruikelijke en nuttige oefening om yogahoudingen (asanas) te doen als een manier om over te stappen van de externe wereld.

© Advaita Yogacentrum Rotterdam